У Зеленського приструнили непокірних мерів щодо посилення карантину
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського приструнили непокірних мерів щодо посилення карантину

У Зеленського приструнили непокірних мерів щодо посилення карантину
Джерело:  online.ua

Український прем'єр-міністр Денис Шмигашль звернувся до мерій окремих міст на тлі бойкотування карантину вихідного дня. Нін нагадав про відсутність повноважень у місцевої влади, що дозволять відмовлятися від посилення чи послаблення обмежень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду.

За його словами, йдеться перш за все про закриття суб'єктів господарювання.

"У міських голів немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень Уряду на території окремо взятої територіальної одиниці. Рішення Уряду діють безумовно і підлягають виконанню всіма суб’єктами господарювання, які розташовуються на території України... Якщо це, наприклад, ТРЦ, то він має бути закритий протягом вихідних", - пояснив Шмигаль.

Прем'єр звернувся до керівників областей через координацію поліції та Держпродспоживслужби для перевірки підприємців щодо дотримання карантинних обмежень.

"Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков поінформував очільника уряду про те, що відбулися перемовини з великими торговельними мережами, і всі учасники ринку запевнили представників держави, що працюватимуть згідно із законодавством. Крім того, Арсен Аваков зазначив, що біля великих торгових об’єктів чергуватимуть представники Національної поліції", - додали в Кабміні.

Як повідомляв ONLINE.UA, міське керівництво Краматорська несподівано відмовилося від введення так званого карантину вихідного дня. Раніше уряд ухвалив відповідне рішення як альтернативу повному локдауну, а президент Володимир Зеленський підтримував ідею особисто.

Він додав, усі заклади з необхідною відповідальністю підійшли до організації роботи, вони максимально дотримуються правил безпеки в часи епідемії. Звернення до Кабміну з цього приводу вже адресовано.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?