У Зеленського прокоментували можливе поглинання Білорусі Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського прокоментували можливе поглинання Білорусі Росією

У Зеленського прокоментували можливе поглинання Білорусі Росією
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що Україна отримає уздовж своїх північних кордонів ще "тисячу кілометрів джерела небезпеки", якщо Російська Федерація у тій чи іншій формі поглине Білорусь. Про це він заявив, коментуючи плани Володимира Путіна та Олександра Лукашенка щодо створення "союзної держави".

Джерело: "УНІАН"

Кулеба відреагував на можливе поглинання Білорусі Росією

"Щоби продемонструвати серйозність своїх намірів щодо інтеграції в рамках союзної держави навмисно вводиться наратив не лише про плани економічної інтеграції з 28 програм, але і спільний оборонний простір. Ми маємо уважно стежити за навчаннями "Запад-2021", тому що ті сценарії, які там відпрацьовуються, несуть дуже серйозні ризики. І ми розуміємо: якщо Росія поглине Білорусь у тій чи іншій формі, то ми отримаємо ще 1000 км джерела небезпеки для суверенітету і територіальної цілісності", - підкреслив український дипломат.

На його думку, білоруський диктатор Олександр Лукашенко, хоч і навчився вести гру з російським колегою, "лише робить вигляд, що керує ситуацією", і насправді глибину інтеграції визначає очільник Кремля Володимир Путін.

Що відомо про інтеграцію Росії та Білорусі

9 вересня офіційно стало відомо, що нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко та очільник Кремля Володимир Путін за підсумками переговорів в Москві домовилися про узгодження всіх 28 "союзних програм".

"Сьогодні хотів би із задоволенням відзначити, що узгоджені всі 28 програм. Завтра мається на увазі ухвалення їх на засіданні Ради міністрів Союзної держави в Мінську, після чого вони будуть винесені на затвердження Вищої державної ради Союзної держави, засідання якої планується провести до кінця поточного року. Ми домовилися з Олександром Григоровичем, зараз подивимося наші графіки і визначимо більш-менш точну дату", - заявив Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?