У Зеленського прокоментували чутки про відставку Разумкова
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського прокоментували чутки про відставку Разумкова

У Зеленського прокоментували чутки про відставку Разумкова
Джерело:  online.ua

11 лютого очільник президентської політичної сили "Слуга народу" Олександр Корнієнко вперше відреагував на чутки про плани українського лідера Володимира Зеленського замінити спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова на першого віцеспікера Руслана Стефанчука. За словами глави партії, таке питання з президентом України та членами партії навіть не обговорювалося. Про це політик заявив під час брифінгу, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Чутки різні ходять про різні кадрові й не кадрові процеси. Давайте дивитися на реальну ситуацію: парламент працює, ми вчора обговорювали порядок денний наступного тижня, ми це робимо час від часу з президентом... Ми довго обговорювали ті закони, які турбують суспільство: "євробляхи", закон про зброю... Ми не обговорювали, хто кого хоче призначити або зняти. Тобто поки що це справді зі сфери чуток", — наголосив Олександр Корнієнко.

Очільник "Слуги народу" запевнив журналістів, що він жодного разу "не бачив ніякої конфронтації ні між президентом і Разумковим, ні між Разумковим і Стефанчуком", ні між ним і Арахамією, ні між Арахамією та Разумковим. За словами політика, у всіх цих "трикутниках, квадратах і шестикутниках" була "конструктивна атмосфера".

Варто звернути увагу на те, що нещодавно деякі українські ЗМІ поширили інформацію, що глава держави Володимир Зеленський хотів би бачити на посаді очільника українського парламента чинного віцеспікера Руслана Стефанчука. Як стверджують анонімні джерела у колах партії, останнього спеціально для цього готують.

"Причина заміни спікера – самостійність чинного голови Разумкова. Той начебто має власні політичні амбіції та намагається не залежати від Офісу президента. Саме це і не подобається людям на Банковій. Як розповідають в оточенні Зеленського, президент був би не проти підсадити Стефанчука на щабель вище у парламентській ієрархії. Але є проблема – цей щабель уже зайнятий", – повідомляли раніше українські журналісти.

За їхніми словами, форсувати питання заміни спікера наразі не будуть, оскільки для цього треба публічно пояснити, що не так із Разумковим, якого підтримують чимало українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Разумков категорично проти ідеї Кравчука по Донбасу і Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?