У Зеленського різко змінили позицію щодо Донбасу - уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського різко змінили позицію щодо Донбасу - уже відома причина

У Зеленського різко змінили позицію щодо Донбасу - уже відома причина
Джерело:  Радіо "Промінь"

Очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба озвучив неочікувану пропозицію - він наголосив, що майданчик для переговорів ТКГ щодо Донбасу можна перенести з Мінська, а також провести зустріч в онлайн-форматі. Український дипломат має надію, що ситуація у Білорусі стабілізується і цього робити не доведеться. На переконання члена команди Володимира Зеленського, не так важливо, де відбуватиметься зустріч представників Тристоронньої контактної групи, головне - про що їм вдасться домовитися. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Українське радіо".

"Майданчик – справа гнучка, його можна поміняти. Але, все-таки будемо сподіватися, що ситуація в Білорусі стабілізується і робота продовжиться. Але, головне навіть не місце, де це відбувається, головне – це учасники, це, перш за все, Росія, Україна і ОБСЄ. І головне – це зміст домовленостей, які, або досягаються, або не досягаються", - наголосив український дипломат.

Дмитро Кулеба припускає, що засідання ТКГ може відбутись в онлайн-режимі через пандемію коронавірусу.

Що важливо розуміти, нещодавно глава держави Володимир Зеленський раніше заявляв, що найближча зустріч представників тристоронньої контактної групи щодо Донбасу запланована на 18 серпня. На його переконання, процес засідання ТКГ не зупиниться, однак на нього можуть вплинути білоруські протести.Водночас очільник української делегації у ТКГ Леонід Кравчук припустив, що зустріч може відбутись у іншій, нейтральній країні, наприклад, у Швеції.

Варто зазначити, що раніше новий глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук запропонував дозволити більш широке застосування російської мови на окупованому Донбасі. Політик пояснив, що мова не йде про закріплення її на державному рівні, але зазначив, що це передбачає і Конституція України, і європейські закони. Представник президента Володимира Зеленського в переговорній групі по Донбасу вважає, що якщо дозволити російську мову в ОРДЛО, то це не буде порушенням українського законодавства.

Як повідомляв ONLINE.UA, українське командування підтвердило невтішні новини, які надійшли з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?