У Зеленського розказали про новий законопроєкт щодо канабісу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розказали про новий законопроєкт щодо канабісу

У Зеленського розказали про новий законопроєкт щодо канабісу
Джерело:  online.ua

Новий законопроєкт про легалізацію медичного канабісу в Україні вже знаходиться у розробці. оголосили у фракції "Слуга народу". Лідер пропрезидентського об'єднання Давид Арахамія пояснив, про яку саме ініціативу йдеться. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг політика 10 листопада.

За його словами, для законопроєкту вже скликали відповідну робочу групу.

"Там є два принципових підходи. Перший — дозволити імпорт вже готових препаратів, які використовуються в медичній сфері, і подивитися, як вони працюють і як це допомагає онкохворим, людям із хворобою Альцгеймера і т. д. А потім вже йти шляхом імпортозаміщення", - зауважив Арахамія.

Нагадаємо, теза про легалізацію медичного канабісу містилася у резонансному опитуванні президента Володимира Зеленського, яке проводили одночасно з місцевими виборами 25 жовтня. Тоді йшлося про використання засобу для облегшення стану людей з важкими захворюваннями, які потребують потужного знеболювального.

Водночас окрім канабісу населення запитували про вільну економічну зону на Донбасі, використання Будапештського меморандуму про відновлення цілісності країни, довічне ув'язнення за корупцію у великих обсягах, а також скорочення кількості депутатів Ради.

Питання про легалізацію канабісу для використання в медицині не уперше з'являється в політичній дискусії, відповідні петиції на ім'я президента реєстрували ще за часів каденції Петра Порошенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник МЗС Дмитро Кулеба нарешті пояснив, що питання з опитування президента про Будапештський меморандум було спрямоване на те, щоб вивести на новий рівень "дуже предметну розмову" про гарантії безпеки для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?