У Зеленського розкрили деталі особистих переговорів з Джонсоном
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили деталі особистих переговорів з Джонсоном

У Зеленського розкрили деталі особистих переговорів з Джонсоном
Джерело:  online.ua

Український президент Володимир Зеленський у четвер, 8 жовтня, провів особисту зустріч з британським прем'єр-міністром Борисом Джонсоном. Українська сторона проінформувала стратегічного партнера про ситуацію на Донбасі, обговорила інвестиційні ідеї з торгівлею. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс президента.

За оприлюдненими даними, президент подякував британському політику за підтримку, яку Київ отримував упродовж останніх років.

"Під час переговорів співрозмовники підкреслили важливість спільних дій у подоланні найсерйозніших викликів, з якими сьогодні стикається світ, а саме: наслідків пандемії коронавірусу та глобальної кліматичної кризи. Борис Джонсон наголосив, що Велика Британія стоїть на позиції, що кожна країна має одержати вакцину, коли її буде створено. Володимир Зеленський зазначив, що Україна має потужності для масового виробництва й очікує виготовлення вакцини", - оголосили в ОПУ.

Також Зеленський проінформував Джонсона про низку економічних проєктів в Україні - "Велике будівництво", "інвестиційну няню", закон про банки та ініціативу з розвитку сільського господарства.

"Україна відома як один із найбільших постачальників сільськогосподарської продукції у світі. У нас Велика Британія зможе купувати сільськогосподарську продукцію високої якості за привабливими цінами", - додав президент.

Своєю чергою Джонсон звернув увагу на необхідність розвитку торгівлі, стратегічного партнерства.

Як повідомляв ONLINE.UA, 8 жовтня офіційно стало відомо, що Україна та Велика Британія нарешті підписали Угоду про політичне співробітництво, вільну торгівлю та стратегічне партнерство. Варто звернути увагу на те, що вона замінить Угоду про асоціацію у торгівлі з Британією після Brexit. Що важливо розуміти, підписи під документом поставили український лідер Володимир Зеленський з боку України та прем’єр-міністр Борис Джонсон з боку Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?