У Зеленського розкрили, коли нормандська четвірка проведе новий контакт
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили, коли нормандська четвірка проведе новий контакт

У Зеленського розкрили, коли нормандська четвірка проведе новий контакт
Джерело:  online.ua

В Офісі президента України очікують новий контакт представників "нормандської четвірки" вже незабаром. Голова адміністрації Андрій Єрмак попередив, зустріч у відеоформаті може відбутися наступного тижня. Проце повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політика, процитовану в ОПУ.

За його словами, йдеться про контакт на рівні радників державних лідерів.

"Тому переговори тривають. Наступного тижня, можливо, у нас пройде відеоконференція політичних радників. І ми будемо говорити про те, щоб якомога скоріше відбувся саміт, і вже були якісь рішення", - пояснив Єрмак.

Він додав, саме українська сторона наполягає на проведенні контактів різного рівня у "нормандському форматі". Це пояснюється тим, що війна триває безпосередньо на українській території, надважливі рішення ухвалюють саме лідери.

"Така зустріч має відбутися якнайшвидше. В цьому нас підтримують наші партнери по нормандському формату – Німеччина та Франція. І ми вважаємо, що це вкрай необхідно для того, щоб рухатися вперед і зробити те, чого так очікує весь український народ", - підкреслив Єрмак.

Водночас керівник ОПУ згадав про систематичне блокування з боку окупантів обговорення важливих питань, зокрема й щодо нового обміну полоненими.

"На жаль, на сьогодні вже декілька місяців взаємне звільнення не відбувається саме з причини того, що протилежна сторона не узгоджує списки. Постійно робляться якісь перепони для цього. Зараз вони говорять, що їм нібито перешкоджає в цьому постанова Верховної Ради щодо місцевих виборів". - нагадав політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, українським журналістам вдалося дізнатися, що член команди Володимира Зеленського та очільник Офісу президента Андрій Єрмак у Ватикані провів таємну зустріч у форматі тет-а-тет з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?