У Зеленського розкрили стан переговорів з РФ щодо війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розкрили стан переговорів з РФ щодо війни на Донбасі

У Зеленського розкрили стан переговорів з РФ щодо війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

Російська Федерація свідомо блокує переговори на рівні Тристоронньої контактної групи, стверджує керівник Офісу президента Андрій Єрмак. Політик за близького оточення Володимира Зеленського наголосив. що українська сторона регулярно стикається з тиском Кремля та ультиматумами стосовно планів для врегулювання конфронтації. Про це повідомляє ONLINE.UA З посиланням на УНІАН.

За його словами, перш за все російська сторона намагається повністю змусити Україну вести переговори з маріонетками окупаційного режиму на Донбасі.

“…тому що останнім часом саме з цієї причини є заблокованою робота Тристоронньої контактної групи. Заблокована, не тому що вона не зустрічається. Кожні два тижні проводиться відеоконференція і українська делегація готова працювати 24 години на добу і кожного разу присутні наші представники”, - пояснив Єрмак.

Він звернув увагу на хід зустрічей на рівні ТКГ, які відбуваються у форматі відеоконференцій від початку пандемії коронавірусу COVID-19. Щоразу під час раундів переговорів українська сторона отримує ультиматуми з приводу зустрічей з офіційним залученням маріонеток з ОРДЛО. Наразі вони мають статус запрошених російською стороною осіб.

“Складається така ситуація, яку я весь час піднімаю під час засідання ТКГ, а чому ми забули, що в ній є Україна, Росія та ОБСЄ, а в “нормандському форматі” є Франція, Німеччина, Україна та Росія”, - наголосив Єрмак.

Керівник офісу Зеленського стверджує, що Україна не буде вести перемовин з цими терористами.

“Але ми розуміємо, що всі ці роки вони є невизнаними ніким, навіть Росією, але присутні з боку РФ на перемовинах. Ми проти того, щоб вони ставали стороною на цих перемовинах. Стороною перемовин має бути Росія і їй повинні всі наші партнери нагадувати про це”, - резюмував він.

Як повідомляв ONLINE.UA, постійний представник Кремля Дмитро Пєсков офіційно підтвердив можливість зустрічі російського лідера з президентом України Володимиром Зеленським. Однак, для цієї зустрічі офіційний Київ повинен виконати домовленості, яких Путін і Зеленський досягли на нормандській зустрічі в Парижі у 2019 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?