У Зеленського розповіли про перенесення переговорів про Донбас з Мінська
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського розповіли про перенесення переговорів про Донбас з Мінська

У Зеленського розповіли про перенесення переговорів про Донбас з Мінська
Джерело:  BBC

У Міністерстві закордонних справ припускають перенесення мінських переговорів щодо врегулювання на Донбасі. Таку ініціативу пов'язали з поточною ситуацією в Білорусі, яка розвивається не на користь української сторони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

За словами міністра Дмитра Кулеби, наразі весь мінський процес триває виключно онлайн, до цього призвів карантин на тлі пандемії коронавірусу.

"Від Мінська в мінській групі зараз є тільки назва, оскільки всі переговори відбуваються онлайн, всі до цього звикли. Ставлення Білорусі до України планово погіршується. Ми ніколи не виключали можливість перенесення перемовин з Мінська. Ми розуміємо, що чим більш недружніми будуть дії чи заяви Білорусі щодо України, чим сильніше ставатимуть позиції Росії в Білорусі, тим більш неприйнятними ставатиме Мінськ як місце для фізичних зустрічей", - пояснив дипломат.

Він додав, сьогодні у Києві не стоїть на порядку денному питання про поїздки до Мінська задля переговорів.

Кулеба оцінив інший шлях врегулювання - "нормандський формат" - як найбільш ефективний, весь значний прогрес зобов'язаний саме таким контактам.

"Ми розуміємо, що розмовляти треба напряму з Володимиром Путіним. З ним можна зустрітися тільки на саміті в нормандському форматі. Тому потрібно ставити собі за мету новий саміт, тому що це мотивує працювати над виконанням рішень попереднього саміту і напрацьовувати нові кроки на шляху врегулювання", - підкреслив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, врегулювання конфронтації на Донбасі неможливо без присутності російської сторони, вважає президент Володимир Зеленський. Він звернув увагу, що переговори з Кремлем стали вкрай важливим фактором у мирному процесі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?