У Зеленського роз’яснили, що буде далі з обміном полоненими
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського роз’яснили, що буде далі з обміном полоненими

У Зеленського роз’яснили, що буде далі з обміном полоненими
Джерело:  interfax.com.ua

Помічник президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак має надію, що обмін полоненими між Україною і Росією відбудеться в найближчий час. Про це чиновник повідомив в коментарі агенції « Інтерфакс-Україна », інформує ONLINE.UA.

«Ми всі бачили офіційну заяву Офісу президента, я можу тільки підтвердити її. Це дуже делікатна тема, і я хотів би попросити всіх не поширювати фейкові новини, а також інформаційні повідомлення, засновані на непідтверджених даних», – сказав він.

Також Єрмак додав, що в телефонній розмові Зеленського і Путіна тема обміну обговорювалася, тому є велика надія на те, що він відбудеться в найближчий час.

«Робота ведеться , запевняю вас», – запевнив помічник президента.

В п’ятницю, 30 серпня, співробітниця Верховної Ради України Ганна Ісламова в своєму Facebook повідомила, що «обмін завершився» і українці летять додому. На основі цього запису зробив репост про завершення обміну новий генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

Як пізніше з’ясувалось, ця інформація була фейковою та ґрунтувалась на фальшивому повідомленні з Телеграм-каналу «Незыгарь», який неодноразово був помічений в інформаційних спецопераціях Кремля.

За словами українського журналіста Юрія Бутусова, повернення українських бранців зірвалося через те, що Путін почав вимагати включити на обмін Володимира Цемаха – бойовика з «ДНР», який є ключовим свідком у справі малазійського «Боїнгу». Для Путіна вкрай важливо зірвати міжнародний трибунал по катастрофі MH17, тому він шантажує Володимира Зеленського відмовою видати Сенцова та полонених моряків, якщо Цемаха не включать на обмін.

Нагадаємо, що колишній керівник «протиповітряної оборони 1-ої Слов’янської бригади» Володимир Цемах був вивезений з окупованих територій в результаті операції українських спецслужб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?