У Зеленського шокували заявою про відсутність війни з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського шокували заявою про відсутність війни з Росією

У Зеленського шокували заявою про відсутність війни з Росією
Джерело:  online.ua

Учасник української делегації в Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін відзначився новою гучною заявою про ситуацію на Донбасі. Скандальний експрем'єр стверджує, що в межах українських кордонів не присутні російські війська. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ на засіданні комітету Верховної Ради з державного будівництва.

За словами Фокіна, він нібито не має підтвердження конфлікту між двома країнами.

"Що стосується війни, — я не політик. Тому зробити якесь визначення я не можу. Тому що ніякого підтвердження, що там ведеться війна між Росією і Україною, поки я не бачив", - пояснив він.

Водночас одіозний заступник очільника делегації зауважив, на Донбасі присутні безліч найманців, які походять з 30 різних країн. Саме вони воюють з Україною за підтримки російської влади.

Також Фокін наголосив, російська сторона чітко дотримується усіх пунктів мінських домовленостей, тож нібито "проти лому немає прийому".

Це вже не уперше, коли колишній прем'єр-міністр після вступу в лави ТКГ дозволяє собі суперечливі заяви про Донбас чи взагалі конфронтацію з РФ. Раніше він стверджував про необхідність повної амністії для бойовиків, введення фактично особливого статусу — для всього Донбасу — та проведення виборів.

Як повідомляв ONLINE.UA, Вітольд Фокін почав вибачатися перед українцями за скандальну заяву, яка пролунала в його нещодавньому інтерв’ю, коли політик неочікувано для всіх використав термін "повстанці" щодо бойовиків на Донбасі. Окрім того, він визнав, що такий вираз є недоречним. Коментуючи свою заяву, Фокін наголосив, що слово "повстанці" також, ймовірно, у 2015 році під час виступу в Цюрихському університеті вживав і колишній український лідер Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?