У Зеленського уточнили погрози президента про розпуск Ради
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського уточнили погрози президента про розпуск Ради

У Зеленського уточнили погрози президента про розпуск Ради
Джерело:  online.ua

Нещодавно український президент Володимир Зеленський пригрозив народним депутатам Верховної Ради розпуском. В Офісі президента стверджують, що таким чином державний лідер намагався мотивувати парламентарів працювати у команді та з підвищеною продуктивністю. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “РБК-Україна”.

За словами радника голови адміністрації Михайла Подоляка, саме таким було посилання президента до нардепів.

“Володимир Олександрович хоче, щоб парламент працював продуктивно і командно. І слідував важливим домовленостями в рамках правлячої партії. Розпуск парламенту — це один з можливих інструментів виправлення ситуації, якщо починається криза неприйняття рішень”, - пояснив представник ОП.

Відомості про погрози Зеленського щодо розпуску парламенту 9-го скликання поширили медіа у вівторок, 23 лютого. Напередодні той зустрівся з фракцією “Слуга народу”. Причиною суперечки став законопроєкт про державних службовців, оскільки лідер намагається просунути власні пропозиції у цей документ.

Утім, навіть джерела ЗМІ звернули увагу не те, що подібну погрозу не варто сприймати буквально.

“Він каже: я вже втомився, я хочу виплатити зарплати шахтарям, а ви тут то так, то так підставляєте. Тому зараз дуже важливо для якоїсь нормальної спільної роботи, щоби сьогодні Верховна рада проголосувала за дві ці пропозиції і за закон в цілому”, - наголосив один з інформаторів.

Нагадаємо, попередні парламентські вибори відбулися у липні 2019 року. Тоді президентська партія “Слуга народу” уперше в історії сформувала так звану монобільшість — фракцію, яка завдяки своїй кількості була здатна одноосібно підтримувати законопроєкти.

Утім, згодом у "Слузі народу" виникли власні групи впливу, тож не всі законопроєкти вдається ухвалити без підтримки нардепів інших об'єднань.

Як повідомляв ONLINE.UA, секретар РНБО Олексій Данілов попередив українського лідера про актуальні загрози державній та економічній безпеці, зокрема у фінансовій та енергетичній сферах, і погодив з президентом наступні кроки в контексті виконання останніх рішень Ради національної безпеки та оборони.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?