У Зеленського віддали ЗСУ новий наказ щодо дій на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського віддали ЗСУ новий наказ щодо дій на Донбасі

У Зеленського віддали ЗСУ новий наказ щодо дій на Донбасі
Джерело:  online.ua

Член команди президента Володимира Зеленського та очільник української делегації у Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук нарешті прокоментував рішення путінських бойовиків на Донбасі частіше відкривати вогонь по українських позиціях. Політик попередив, що відтепер Збройні сили України на усі обстріли та інші провокації будуть відповідати дзеркально. Колишній президент звернув увагу на те, що у наших воїнів не залишається іншого вибору. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Суспільне".

"Якщо вони будуть діяти таким чином, відкривати вогонь по нашим військових ЗСУ на точках зіткнення, то ми будемо діяти адекватно. Дзеркально. У нас немає іншого виходу. Ми не можемо спостерігати як вони стріляють, вбивають нас і називають це провокацією. Це не провокація - це війна", - наголосив Леонід Кравчук.

Член команди Володимира Зеленського поклав всю відповідальність за порушення мирних домовленостей на проросійські сили на Сході України.

"Вони не будуть виконувати мінських домовленостей. Вони відмовляються від тиші, яка запроваджена. Вони відмовляються від комплексу заходів, які схвалені Радою безпеки Організацій об'єднаних націй. Усі приходять до висновку, що саме вони є порушниками домовленостей", – підкреслив очільник української делегації.

Варто також звернути увагу на те, що під час засідання Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук висловив рішучий протест проти оприлюдненої окупантами інформації щодо "дозволу на ведення попереджувального вогню".

Окрім того, політик визнав серйозне загострення на Сході України. На переконання Кравчука, це результат закріпленої позиції офіційного Києва на переговорах. Член команди Зеленського переконаний, що саме тиск, з яким стикається наразі російська сторона у процесі врегулювання, став головним чинником силової спроби похитнути українського опонента.

“Тиша” стала менше “тишею” ніж була, скажімо, тиждень тому. Тобто стріляють більше, є багато поранених, є багато контужених. Очевидно, що активність російської сторони зросла”, — заявив Кравчук.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Київ звинуватив Росію у спробі односторонньо зірвати перемир'я  на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?