У Зеленського відповіли, хто контролюватиме Донбас під час виборів
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського відповіли, хто контролюватиме Донбас під час виборів

У Зеленського відповіли, хто контролюватиме Донбас під час виборів
Джерело:  rbc.ua

В команді президента України Володимира Зеленського відповіли, хто повинен контролювати ОРДЛО для організації там виборів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Очільник комітету парламенту з питань закордонних справ Богдан Яременко вважає, що на це питання відповідає намір Києва провести вибори цілком за українськими законами.

"Український парламент, приймаючи закони, ніколи не піде на те, щоб всі ці правила демократичних виборів були порушені. Їх виконання обов'язкове. Правила та умови виборів у ОРДЛО повинні бути такими ж, як і на всій території України", - пояснив він.

Посадовець стверджує, що наразі ці умови не закріплені на жодному рівні. Він розкритикував "емоційні коментарі" про згоду Києва на певні пункти, але тим часом не існує подібних домовленостей - усе знаходиться на стадії розробки.

Нагадаємо, останній вікенд у багатьох містах України відзначився мітингами проти "капітуляції", яку ініціювала влада на Донбасі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Яременко в інтерв'ю розповів, що місцеві бойовики так званих "ЛДНР" можуть залишитися в ОРДЛО або ж залишити Україну разом з російськими окупантами. Перший сценарій для них можливий у разі повного роззброєння.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?