У Зеленського відреагували на скандал навколо НБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського відреагували на скандал навколо НБУ

У Зеленського відреагували на скандал навколо НБУ
Джерело:  online.ua

19 березня команда глави держави Володимира Зеленського закликала керівництво Національного банку України відкинути персональні амбіції та працювати заради однієї мети - макроекономічної стабільності України та процвітання кожного громадянина. Заява Офісу президента пролунала після того, як стало відомо, що проти першої заступниці голови НБУ Катерини Рожкової та кількох співробітників НБУ, які працювали над розслідуванням та націоналізацією Приватбанку у 2016 році, ведеться розслідування - їм загрожують потенційні звинувачення у держзраді та розкраданні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  повідомлення  ОП у Telegram.

"Хоч президент не може й не буде втручатися у будь-яке розслідування, що триває, ми закликаємо всіх відповідних посадових осіб діяти виключно в інтересах України та не переслідувати будь-які особисті інтереси при виконанні своїх обов'язків. Офіс президента Володимира Зеленського за підтримки західних партнерів України продовжуватиме робити все необхідне, щоб повернути всі вкрадені в українського населення кошти, включно з грішми, пов'язаними з Приватбанком", - наголошують представники команди Володимира Зеленського.

Згідно з останніми даними видання Kyiv Post, ініціатором відновлення розслідування щодо Рожкової та її колег міг бути чинний голова НБУ Кирило Шевченко або хтось із посадовців Офісу президента, розслідування проводять СБУ та ДБР.

Сама Катерина Рожкова раніше зазначила, що їй не відомо про будь-які звинувачення на її адресу щодо співпраці з агенством Kroll по справі Приватбанку, однак, як стверджує чиновниця, всередині Нацбанку ведуться внутрішні розслідування щодо такої співпраці. Керівництво НБУ запевняє, що сприяє розслідуванням правоохоронних органів про зловживання щодо Приватбанку.

Як відомо, у грудні 2016 року Кабінет міністрів за пропозицією НБУ й акціонерів "Приватбанку", найбільшими з яких на той час були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію "Приватбанку". Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155 мільярдів гривень.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що НБУ попередив українців про ріст облікової ставки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?