У Зеленського жорстко відповіли на рішення Лукашенко проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського жорстко відповіли на рішення Лукашенко проти України

У Зеленського жорстко відповіли на рішення Лукашенко проти України
Джерело:  online.ua

Команда українського лідера Володимира Зеленського обурена тим, що режим Олександра Лукашенка, який оголосив себе президентом Білорусі на таємній інавгурації і легітимність якого не визнає майже весь світ, робить недружні і дискримінаційні кроки проти України. Офіційний Київ не збирається миритися з обурливою політикою Лукашенко, тому вирішив дзеркально відповісти. Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі України вирішила ввести спеціальне мито на імпорт металопродукції з Білорусі. Вони вступлять в силу вже через тиждень - 2 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на газету Урядовий кур'єр.

Відзначається, що МКМТ розглянула факти дискримінаційних і недружніх дій з боку Республіки Білорусь щодо законних прав та інтересів суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України - виробників сталевих прутків. Вони, як зазначили експерти, суперечать положенням Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Білорусь про вільну торгівлю від 17.12.1992 року та Договору про зону вільної торгівлі від 18.10.2011 (СНД), тому вважаються дискримінаційними і недружніми. У відповідь прийнято рішення застосувати адекватні заходи у вигляді спеціальних мит на сталеві прутки.

"Розмір ставки спеціального мита щодо імпорту в Україну товару становить 16,08% від митної вартості. Спеціальне мито застосовується з моменту вступу в силу Рішенням Комісії та до встановлення факту припинення Республікою Білорусь дискримінаційних і недружніх дій щодо України. Імпорт на митну територію України товару без сертифіката про походження або інших документів про походження товару, визначених міжнародними угодами про вільну торгівлю, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, і в разі неможливості визначення його походження здійснюється зі сплатою спеціального мита в розмірі, встановленому Рішенням Комісії ", - йдеться в рішенні комісії.

Як відомо, кілька днів тому Україна приєдналася до санкцій Євросоюзу проти 40 представників режиму Лукашенка, причетних до фальсифікації виборів і порушення прав людини. Самого Лукашенко в списку санкцій немає.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Лукашенко раптово звернувся до Зеленського та всім українцям. У своєму зверненні він знову звинуватив Київ у протестах в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?