У Зеленського звернулися з важливим проханням до США
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського звернулися з важливим проханням до США

У Зеленського звернулися з важливим проханням до США
Джерело:  online.ua

31 січня очільник МЗС Вадим Пристайко і держсекретар США Майкл Помпео, який перебуває з візитом в Україні, провели переговори і детально обговорили співпрацю країн у безпековій сфері, а також прохання Києва залучити стратегічні інвестиції США у низці галузей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського відомства.

За словами Пристако, Україна є партнером США у справі підтримання міжнародної безпеки й зацікавлена у залученні стратегічних американських інвестицій у військово-технічній, енергетичній та інших галузях.

"Порядок денний зустрічі віч-на-віч та переговорів у складі делегацій охопив питання двосторонньої політичної та практичної взаємодії між Україною та США. Головна увага під час переговорів приділена, зокрема, скоординованим діям України та США на міжнародній арені з метою відновлення територіальної цілісності та суверенітету України, практичній співпраці у безпековій сфері", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, український дипломат висловив "глибоку вдячність адміністрації та Конгресу США за системну підтримку та розширення практичної допомоги Україні".

"Помпео у ході переговорів запевнив у повній підтримці України Сполученими Штатами у справі припинення агресії Росії та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України у повному обсязі, практичним підтвердженням чому стало запровадження Сполученими Штатами 29 січня пакету додаткових санкцій, які стосуються дій окремих фізичних осіб та компаній в Криму", - додають в МЗС.

За словами Вадима Пристайка, сторони домовилися продовжити взаємодію у міжнародних організаціях й підтримувати контакти щодо усіх питань двостороннього порядку денного практичного співробітництва.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в США пообіцяли сенсацію щодо України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?