У Житомирі знесли легендарну панчішну фабрику з 80-річною історією
Категорія
Україна
Дата публікації

У Житомирі знесли легендарну панчішну фабрику з 80-річною історією

У Житомирі знесли легендарну панчішну фабрику з 80-річною історією
Джерело:  online.ua

У Житомирі знесли частину панчішної фабрики, яка більше 80 років виробляла відомі на всю Україну шкарпетки. На території підприємства залишились лише адмінбудівля та головний цех, допоміжні цехи були демонтовані. 

Джерело: “Житомир.info”.

Як стало відомо, фабрику нещодавно продали, при чому приміщення та підприємство різним власникам.

Наразі підприємство переїхало до будівлі колишньої музичної фабрики, що на вулиці Жуйка. А новим власником приміщень, як пише "Житомир.info", став ТОВ "Епіцентр К".

"У Житомирі знесли фабрику з виготовлення панчіх і шкарпеток "Легка хода". За деякими даними, замість неї побудують гіпермаркет та багатоповерхівки. До слова, фабрику збудували ще в 1935 році. Продати її вирішили у квітні 2021 через мільйонні борги", - повідомляє видання Pragmatika.

Шкарпетки продовжать виготовляти

Водночас, колишнє керівництво запевняло місцеві ЗМІ, що фінансовий стан фабрики нормальний. Немає боргів по заробітній платі працівників, по податках, перед постачальниками.

Рішення щодо продажу було прийнято давно – шукали покупців. Власники фабрики декілька років збиралися її продати, тому що цей бізнес не був основним для них.

 Ймовірно, виготовлення житомирських шкарпеток не зупиниться, зміниться тільки власник та місце розташування фабрики.

Що відомо про житомирську фабрику

Фабрика почала працювати в місті в 1935 році, під час Другої світової війни вона була практично зруйнована й відновила свою роботу в 1948 році. В 1967 році житомирська фабрика отримала назву "Комсомолка", з 1988 року – акціонерне товариство "Україна". Тепер це ПАТ "Екотекстиль".

У березні 2021 року у місті поширилися чутки, що фабрику планують продати, які згодом підтвердилися. На підприємстві працює близько 200 людей.

Читайте також:

  • Частина державних ТЕС припинила роботу через брак вугілля.

  • У Німеччині створили плюшевого ведмедя Меркель з нагоди відставки канцлера.

  • Тютюнові гіганти знову поширюють фейк про львівського виробника сигарет.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?