У ЗСУ підтвердили удар по Чонгарському мосту ракетами Storm Shadow
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ підтвердили удар по Чонгарському мосту ракетами Storm Shadow

У ЗСУ підтвердили удар по Чонгарському мосту ракетами Storm Shadow
Джерело:  online.ua

Українські захисники 22 червня вдарили крилатими ракетами Storm Shadow класу «повітря-земля» по Чонгарському мосту, який з’єднує окупований Крим із тимчасово захопленою частиною Херсонщини.

Джерело: заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов

За його словами, завдяки цим ракетам України може знищувати критично важливі військові об’єкти противника на відстані до 250 кілометрів.

Свідченням ефективності крилатих ракет даного класу є пошкодження мостів через Сиваш поблизу Чонгару, що значно ускладнило постачання противника боєприпасами та іншими матеріально-технічними засобами, — сказав Громов.

Він додав, що завдяки цим ракетам під постійним вогневим впливом також перебувають пункти управління та місця зберігання матеріально-технічних засобів противника.

Що передувало?

Окупанти 22 червня заявили про вибухи на мостах між Херсонською областю та Кримом. Вони вважають, що нібито був завданий удар британськими ракетами Storm Shadow. Того дня ставленики росіян стверджували, що на мостах пошкоджено дорожнє покриття. Жертв серед людей не було.

Крім того, вони казали, що сполучення між Кримом і Херсоном нібито й далі діє. А рух, мовляв, організовано через резервний маршрут.

Натомість «Схеми» з посиланням на супутникові знімки писали, що після удару по Чонгарському мосту окупанти звели понтонну переправу.

Також на знімках, які є в розпорядженні «Схем», можна побачити сліди від обстрілів: на Чонгарському мосту та на іншому, який поруч із ним.

Трохи згодом російські окупанти заявили, що Чонгарський міст, який з’єднує тимчасово окупований Крим із тимчасово захопленою частиною Херсонщини, «пошкоджений набагато серйозніше», ніж вони думали спочатку.

Вже 3 липня окупанти заявили про нібито повне відновлення транспортного сполучення на Чонгарського мосту.

Нагадаємо, що інформацію про передавання Україні високоточних ракет Storm Shadow Велика Британія підтвердила 11 травня. Того ж дня стало відомо, що вони вже надійшли до нас. Це перші крилаті ракети дальньої дії в арсеналі України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?