У ЗСУ повідомили подробиці боїв за Мар'їнку
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ повідомили подробиці боїв за Мар'їнку

У ЗСУ повідомили подробиці боїв за Мар'їнку
Джерело:  online.ua

Під Мар’їнкою на Донеччині щодня спостерігаються від 10 до 15 військових зіткнень, внаслідок яких ворог зазнає значних втрат. Також у Запорізькій області у районі Роботиного, наші військові посилюють свої позиції та продовжують активно боротися з противником.

Джерело: речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун

У ЗСУ повідомили подробиці боїв за Мар'їнку

Ворог стягнув резерви, намагається десь промацати нашу оборону там, де ми захищаємося і закріплюємося, диверсійно-розвідувальними групами. Є певні успіхи. Поки що ми про них говорити не будемо, але наші хлопці тиснуть ворога і завдають значних втрат. Загалом на Таврійському напрямку за минулу добу ворог втратив 204 особи, також знову почали окупанти здаватися в полон. Минулої доби зафіксовано 4 таких випадки, – розповів Штупун.

Він також зазначив, що Збройні сили продовжують вести контрбатарейну операцію.

6 гармат ми знищили і ще 5 пошкодили, – розповідає речник.

Водночас окупанти й далі намагаються штурмувати Мар'їнку, переважно використовуючи для атак піхоту, зокрема мотострілецькі загони. Техніку наразі ворог намагається максимально берегти. Сили оборони досить успішно справляються з цими атаками, завдаючи окупантам значних втрат.

Що відомо про втрати ворога у техниці на цьому напрямку

Також Штупун повідомив, що на Таврійському напрямку Сили оборони щодня успішно ліквідовують по 2-3 склади боєприпасів ворога різних рівнів. Іноді захисникам вдається знищити й більш значущі об'єкти.

І увесь час наші воїни як артилеристи, так і відповідні спецвійська намагаються нищити логістику ворога і максимально утруднювати підвіз як води, як харчів, так і боєприпасів і артилерійський, і для стрілецького озброєння, – розповідає речник.

Штупун зазначив, що найскладніше на Таврійському напрямку – це йти в наступ на досить потужну оборону ворога без переваги в авіації.

Також він додав, що з приходом холодів Силам оборони доведеться змінювати тактику бойових дій.

Найбільші зміни очікуються десь за два-три тижні, коли почне падати листя. Доведеться міняти тактику загалом. Тобто це буде інше маскування. Проблеми будуть як у ворога, тобто ми зможемо трохи краще працювати артилерією та дронами, але у ворога також, скажімо, будуть певні переваги в цьому, відкриється полювання на нашу артилерію. Але наші хлопці мають досить великий досвід за 9 років війни, тому я думаю, будемо бити ворога як і били, – сказав Штупун.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?