У ЗСУ пояснили мету використовування росіянами "Іскандерів" для атак по Києву
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ пояснили мету використовування росіянами "Іскандерів" для атак по Києву

У ЗСУ пояснили мету використовування росіянами "Іскандерів" для атак по Києву
Джерело:  online.ua

Атакуючи Київ ракетами "Іскандер" російські окупанти хочуть завдати удару несподівано, щоб було обмаль часу для того, щоб сховатися в укриттях та не змогла зреагувати ППО.

Джерело: речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону

Ігнат пояснив, чому окупанти використовують "Іскандери" для атак по Києву

А яким ще озброєнням вони можуть настільки швидко та ефективно завдати удару? Були в них спроби завдавати ударів ракетами С-400 саме по Київській області. Противник використовує саме ці оперативно-тактичні комплекси для того, щоб було мінімум часу зреагувати на ці речі, - пояснив він.

Ігнат навів наступний приклад. Припустимо, якщо летять крилаті ракети з Каспію чи з Чорного моря, то відповідно є близько години, щоб зреагувати й піти в укриття, а у випадку з "Іскандерами" мова йде про лічені хвилини.

Противник хоче застати зненацька, щоб наша ППО не змогла зреагувати. Але, як бачимо, спрацювала і цього разу, - вважає він.

Атака на Київ 1 червня

Вночі у Києві пролунала тривога, в різних районах було чутно вибухи через роботу ППО. Уламки збитих цілей знайшли одразу в трьох районах столиці.

І хоча ППО збила усі 10 ракет, які випустила Росія з ОТРК "Іскандер", без жертв не обійшлося. Зокрема, у Деснянському районі загинули троє людей. Ще 10 отримали поранення, серед них також є дитина. Детальніше про наслідки нічної атаки на Київ.

Зазначимо, що РФ не вперше використовує "Іскандери" під час ударів по Києву. Зокрема, під час обстрілу Києва вдень у понеділок, 29 травня, російські війська випустили 11 "Іскандерів" двох модифікацій. Сили ППО знищили всі цілі. Детальніше про атаку та особливості "Іскандерів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?