У ЗСУ пояснили причину призупинення ракетних атак по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ пояснили причину призупинення ракетних атак по Україні

У ЗСУ пояснили причину призупинення ракетних атак по Україні
Джерело:  online.ua

Російські війська призупинили масовані ракетні удари по Україні, а російська стратегічна авіація дислокується на різних аеродромах. 

Джерело: Юрій Ігнат в ефірі телемарафону

Чому припинилася масовані ракетні атаки РФ

Речник Повітряних сил України Юрій Ігнат повідомив, що російські війська розсередила свою авіацію на різних аеродромах після вибухів в Енгельсі.

Зрозуміло, що ракети, які вони викинули по нашій інфраструктурі – це весь стратегічний потенціал, весь фактично запас. Нагадаю, приблизно 750 крилатих ракети було знищено, плюс рахуємо ті, що влучили. Тобто маємо понад 850 ракет, які противник застосував по нашій інфраструктурі, - сказав Ігнат.

На даний момент, за слвоами Ігната, російськ івійськ аперейшли на бюджетний варіант атак: вони застосовують керовані авіабомби.

Не досягши мети, ворог перейшов на дешевший варіант, щоправда, не далекобійний — це керовані авіабомби. Також були відомості, що противник дістає зі зберігання ракети Х-50 розробки ще радянських часів. Можливо, він намагатиметься їх відновлювати, що дешевше за виготовлення нових ракет, - сказав він.

За словами Ігната, росіяни мають такий стан справ, що мусять застосовувати не лише танки Т-55, а будуть діставати все наявне озброєння.

Боєприпасний голод, снарядний голод, ракетний голод буде даватися взнаки.

Наскільки ефективним є ЗРК Patriot

Ігнат розповів, що наразі цього ЗРК в Україні він ще не бачив, проте чим раніше його отримають українські військові, тим швидше вони зможуть реагувати на атаки РФ.

Комплекс далекобійний, він може діставати на відстані 150 км, це дозволить відганяти якомога далі російську авіацію від наших кордонів. Комплекс також може збивати, якщо це варіант Patriot-3, балістичні цілі. Щоправда на відстані 40 км, але все ж таки, це перший комплекс, який може збивати такі балістичні ракети, як "Іскандер-М" та інші. Безумовно, це посилення і це історичний крок, який відбувається саме у ці дні, - сказав Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?