У ЗСУ розповіли про ситуацію у Соледарі: за добу було 22 бойових зіткнення
Категорія
Україна
Дата публікації

У ЗСУ розповіли про ситуацію у Соледарі: за добу було 22 бойових зіткнення

У ЗСУ розповіли про ситуацію у Соледарі: за добу було 22 бойових зіткнення
Джерело:  online.ua

У Соледарі Донецької області йдуть важкі бої: за минулу добу відбулося 22 бойові зіткнення. Українські війська отримали додаткові сили та засоби для оборони міста.

Джерело: спікер Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону

У ЗСУ розповіли про важкі бої у Соледарі

Череватий повідомив, що у Соледарі відбуваються важкі бої.

106 обстрілів на цьому напрямку здійснив ворог за добу, 22 бойові зіткнення відбулося. Безпосередньо вживаються заходи для того, щоб ворог не міг просунутися далі, завдаються системні удари з нашої сторони.

Речник додав, що 8 січня командирам у Соледарі були виділені додаткові сили і засоби.

Соледар на постійному контролі. Я думаю, що спільними зусиллями вдасться стабілізувати обстановку, - сказав він.

Також 8 січня Соледар відвідав командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський з метою надати допомогу командирам на місцях та підтримати моральний стан військ.

Сирський зазначив, що війська РФ здійснили відчайдушну спробу штурму міста Соледар з різних напрямків та кинули у бій найбільш професійні загони вагнерівців. Проте завдяки діям ЗСУ, ворог зазнав значних втрат і відступив.

Окрім цього Череватий зазначив важливість холодної погоди, яка дасть змогу ЗСУ використовувати важку техніку - танки, БМП, БТР, що уможливить контрнаступальні дії.

Яка сторона краще підготується, підготує свою техніку до зимового етапу експлуатації, підготує особовий склад, розробить кращі тактичні плани - та матиме перевагу.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 8 січня сказав, що тривають важкі бої на Луганщині й Донеччині.

Бахмут тримається попри все. І хоча більша частина міста зруйнована російськими ударами, наші воїни відбивають там постійні спроби російських наступів. Соледар тримається. Хоча там іще більше руйнувань і дуже тяжко. Це одне з найбільш кривавих місць на фронті.

Президент додав, що генерал Сирський об’їхав війська, які обороняються на підступах до Бахмута і Соледара та організовував кроки, які необхідні для зміцнення нашої оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?