У звільненому селі на Харківщині знайшли тіла закатованих цивільних
Категорія
Україна
Дата публікації

У звільненому селі на Харківщині знайшли тіла закатованих цивільних

У звільненому селі на Харківщині знайшли тіла закатованих цивільних
Джерело:  online.ua

У звільненому від окупантів селі на Чугуївщині Харківської області прокуратура виявила тіла мирних мешканців зі слідами катувань. За попередньою версію слідства, потерпілих вбили російські військові.

Джерело: Харківська обласна прокуратура

На Харківщині знайшли тіла цивільних, вбитих військами РФ

За процесуального керівництва Чугуївської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України), - повідомили в прокуратурі.

Зазначається, що після деокупації села Залізничне Чкаловської територіальної громади Чугуївського району Харківської області місцеві мешканці звернулись до правоохоронців та повідомили про те, що військовослужбовці РФ вбили їх односельчан.

11 вересня правоохоронці виявили чотири трупи. У всіх них — сліди катувань. Троє з них поховані на території домоволодінь, ще один був закопаний на території асфальтного заводу навпроти залізничного вокзалу с. Залізничне.

За попередньою версію слідства, потерпілих вбили російські військові, коли окупували вказаний населений пункт.

У прокуратурі повідомили, що наразі трупи направлено для проведення судово-медичної експертизи.

Нагадаємо, що 10 вересня у прокуратурі повідомили, що у звільненому селі Гракове у Чугуївському районі виявлено два трупи цивільних зі слідами катувань.

7 вересня українськими військовими звільнено с. Гракове у Чугуївському районі. Після деокупації місцевий мешканець звернувся до поліції та розповів, що російські військові змусили його закопати тіла двох чоловіків.

9 вересня біля території приватного будинку правоохоронці виявили два трупи з вогнепальними пораненнями в області потилиці та зі слідами катувань.

За попередньою версію слідства, потерпілих вбили російські військовослужбовці у березні під час окупації села.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?