Убивства на Майдані: суд виніс рішення проти поплічника Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Убивства на Майдані: суд виніс рішення проти поплічника Януковича

Джерело:  online.ua

Суд підтримав клопотання про заочний арешт колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва, який обіймав посаду за часів Віктора Януковича. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генерального прокурора.

За офіційними даними, йдеться про справу злочинів на Майдані у лютому 2014 року.

"У цьому кримінальному провадженні розслідуються обставини організації колишнім Президентом України перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів, перевищення влади рядом колишніх високопосадовців з метою перешкоджання проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, що призвело до масових жертв серед мітингувальників, тобто до настання тяжких наслідків, в тому числі умисних вбивств та замахів на умисні вбивства (завдання тілесних ушкоджень, пов’язаних із застосуванням працівниками правоохоронних органів вогнепальної зброї) учасників масових акцій протесту в центральній частині м. Києва та терористичного акту", - нагадав офіс.

Зазначається, що рішення, яке виніс суддя Печерського району Києва, дозволяє почати процедуру екстрадиції — колишній міністр утік за межі юрисдикції української влади. Прокурора у майбутньому звернуться до суду для дозволу на спеціальне розслідування.

Нагадаємо, Лебедєв виконував обов'язки міністра оборони з грудня 2012 року до лютого 2014-го. Вважається, що він виїхав у Севастополь до своєї офіційної відставки — приблизно водночас із тим, як Янукович втік у Росію. Пізніше Крим окупувало кремлівське командування.

Як повідомляв ONLINE.UA, президента-втікача Віктора Януковича у вівторок, 12 травня, заарештували заочно згідно з розглядом справи про злочини на Майдані 18-20 лютого 2014 року. Рішення ухвалили у Печерському районному суді Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?