Убивство посла в Туреччині: з'явилися нові цікаві деталі про злочинця
Категорія
Світ
Дата публікації

Убивство посла в Туреччині: з'явилися нові цікаві деталі про злочинця

Убивство посла в Туреччині: з'явилися нові цікаві деталі про злочинця
Джерело:  Meduza

Мевлют Мерт Алтінташ, який розстріляв посла Росії в Туреччині Андрія Карлова, є поліцейським і скористався своїм службовим становищем, щоб пройти на виставку за участю дипломата.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Медузу".
Мевлют Алтінташ народився в 1994 році в провінції Айдин. У 2014-му він закінчив поліцейську школу в Ізмірі і почав працювати в спецназі в Анкарі - підрозділ, що бере участь в розгоні демонстрацій. У момент вбивства він був не при виконанні, проте використав свій жетон, щоб пройти зі зброєю на виставку, в якій взяв участь дипломат.

Читайте також: Убивство посла в Туреччині: у Росії знайшли привід зачепити Порошенка
Вистріливши в Карлова, вбивця вигукнув: "Не забудьте Алеппо! Не забудьте Сирію! Ви не скуштуєте безпеки до тих пір, поки наші поля не будуть у безпеці. Тільки смерть виведе мене звідси. Кожен, хто бере участь в цій тиранії, заплатить за це" .
Турецькі власті вважають, що Алтінташ є одним з прихильників проповідника Фетхуллаха Ґюлена, якого звинувачують в спробі держперевороту в липні 2016 року і який зараз проживає в США. Місцеві парламентарії розповіли журналістам, що Алтінташ ніколи не був в Сирії і не помічений у зв'язках з сирійськими угрупованнями; при цьому він навчався в одній зі шкіл, створених рухом Ґюлена, а під час спроби перевороту в Туреччині на два дні пішов у відпустку. Сам Ґюлен заперечує причетність до вбивства російського посла.
Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін назвав вбивство російського посла в Анкарі Андрія Карлова провокацією, метою якої є зрив мирного процесу в Сирії і відносин між Туреччиною і РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?