Убивство Вороненкова: ЗМІ дізналися подробиці про кілера
Категорія
Події
Дата публікації

Убивство Вороненкова: ЗМІ дізналися подробиці про кілера

Убивство Вороненкова: ЗМІ дізналися подробиці про кілера

Кілер, який застрелив колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, був у розшуку за двома статтями.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Обозреватель".
За інформацією джерел видання, кілер, 1988 року народження, розшукувався дніпровськими правоохоронцями за вчинення злочинів, передбачених ст. 205 та 209 КК України (фіктивне підприємництво та легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).
Також стало відомо, що Служба безпеки України та Управління державної служби охорони не забезпечували охорону Вороненкова.
"Служба безпеки України не здійснювала охоронних заходів стосовно колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. Василь Грицак (глава СБУ, - ред.) підкреслює, що поширена в ЗМІ інформація про здійснення його охорони співробітниками СБУ є неправдивою. Зараз справа розслідується слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури міста Києва", - написала в Facebook представник СБУ Олена Гітлянська.




Читайте також: Уби вство Вороненкова: в поліції розповіли про стан кілера
Начальник Управління державної охорони Валерій Гелетей в ефірі "112 Україна":
"Управління державної охорони не забезпечувало державною охороною вбитого Вороненкова. Я думаю, що до кінця дня все буде відомо... Дуже важливо зараз не говорити того, чого не треба, щоб потім не нашкодити слідству".
Гелетей також спростував інформацію про те, що одним з поранених був співробітник управління охорони:
"Ні. Ні управління державної охорони, і, наскільки мені відомо, ні чинні, ні колишні співробітники державної охорони не були присутні при цьому нападі. Не було у нас ніякого співробітництва (з Вороненковим). Згідно з чинним законодавством, не забезпечувався державною охороною екс-депутат Росії Вороненков".
За словами очевидців стало відомо, що в депутата Вороненкова вистрілили практично в упор.
"Також нам вдалося дізнатися, як сталося вбивство: є інформація, що стріляв чоловік, який був у капюшоні, він вистрілив майже в упор, після чого охоронець депутата вистрілив в нападника. Нападника затримано, охоронця відвели в лікарню", - повідомила кореспондент "112" .
Як повідомляв ONLINE.UA, в центрі Києва 23 березня сталася перестрілка, в результаті якої загинув колишній депутат Держдуми Денис Вороненков, який втік недавно в Україну. Вбивця і охоронець загиблого екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова під посиленою охороною перебувають в лікарні, їхньому життю нічого не загрожує.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?