Участь жінок у виборах: чи рівні правила гри?
Категорія
Політика
Дата публікації

Участь жінок у виборах: чи рівні правила гри?

Участь жінок у виборах: чи рівні правила гри?
Джерело:  online.ua

15 вересня 2020 року відбудеться медійний онлайн-марафон «Рівність у політиці», спрямований на заохочення публічного діалогу стосовно переваг гендерної рівності в політиці, повідомляє ONLINE.UA.

Під час різноманітних подій онлайн-марафону жінки, які починають свій шлях у політиці, представниці і представники місцевих органів влади та громадянського суспільства, лідерки і лідери громадської думки будуть обговорювати такі питання:

  • новий Виборчий кодекс та його вплив на жінок, які мають намір балотуватися; 

  • насильство проти політично активних жінок та способи ефективного протистояння цьому; 

  • переваги гендерної рівності;

  • важливість налагодження контактів та активізації взаємодії для підвищення ролі жінок у політиці.

До обговорення питань гендерної рівності у політиці на медійному онлайн-марафоні долучаться Надзвичайна та Повноважна Амбасадорка Канади в Україні Лариса Ґаладза, представники посольств США та Швеції; заплановано спеціальне звернення Урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко. Запрошеною гостею модерованої дискусії «Особливості Виборчого кодексу України 2020» є Ольга Айвазовська, голова правління та координаторка політичних програм громадянської мережі «Опора».

Під час медійного онлайн-марафону відбудеться декілька інтерактивних подій за участю місцевих лідерок, які планують брати участь у виборах до місцевих рад та на посаду міського голови.

Слідкуйте за перебігом медійного онлайн-марафону «Рівність у політиці» на сторінках «Жінки — це 50% успіху України» у Facebook та на каналі YouTube(онлайн-трансляція буде доступна також англійською мовою).

Медійний онлайн-марафон «Рівність у політиці» організовує Національний демократичний Інститут (НДІ) завдяки щедрій підтримці американського народу через Агенцію США з міжнародного розвитку (USAID Ukraine), британського народу через Фонд розвитку ефективного врядування Великої Британії (British Embassy, Kyiv), шведського народу через Посольство Швеції в Україні (Embassy of Sweden in Kyiv) та канадського народу через Посольства Канади в Україні (Embassy of Canada in Ukraine).

Національний демократичний інститут (НДІ) є некомерційною, неурядовою організацією, яка працює задля посилення демократичних інститутів у всьому світі шляхом залучення громадянського суспільства, сприяючи відкритості та підзвітності влади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?