Учені назвали головну причину ожиріння
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені назвали головну причину ожиріння

Учені назвали головну причину ожиріння

Головною причиною ожиріння у людей є хронічне запалення тканин. Відповідну заяву зробили японські вчені з Інституту біомедичних наук університету в Токісумі.
Про це повідомляє ONLINE з посиланням на Лента.Ru.
ЧИТАЙТЕ: У чені придумали дуже дешевий спосіб для схуднення жінок
Учені провели експерименти на мишах, щоб показати, як хронічне запалення тканин призводить до появи зайвої ваги.
На думку вчених, винуватцем ожиріння може бути білок TLR9, який забезпечує функціонування вродженого імунітету.
У мишей, тримісячна дієта яких відрізнялася підвищеним вмістом жирів, спостерігалося збільшення активності білка TLR9 в жировій тканині, а також великий вміст вільної ДНК в крові. А виділення ДНК з клітин жирової тканини - адипоцитів - може провокувати запалення.
Крім того, вчені з'ясували, що за синтез TLR9 відповідають макрофаги - поглинають чужорідні і токсичні для організму агенти.
Пригнічення синтезу TLR9 зменшило накопичення макрофагів в жировій тканині, знизило запалення і збільшило чутливість до інсуліну.
При цьому, вчені повідомили, що аналіз зразків плазми у людей показав, що рівень неклітинної ДНК в крові добре корелює з ожирінням та інсулінорезистентністю.
ЧИТАЙТЕ: У чені розповіли, як відмова від м'яса врятує світ
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що зарядка мобільних телефонів в спальні шкодить нашому здоров'ю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?