Учені попередили про суперспалах на сонці, небезпечний для людей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені попередили про суперспалах на сонці, небезпечний для людей

Учені попередили про суперспалах на сонці, небезпечний для людей

Вчені чотирьох країн заявили, що на Сонці можливий суперспалах, який призведе до загибелі більшої частини живих організмів на Землі. Таке припущення висловили астрофізики з Данії, Бельгії, Китаю та Італії.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лента.Ru.
Вчені спостерігали за активністю 5648 сонцеподібних зірок, у 48 з яких були зареєстровані суперспалахи.
У чотирьох зірок (KIC 8493735, KIC 9025370, KIC 8552540 та KIC 8396230), у яких були зафіксовані суперспалахи, магнітне поле було практично ідентичним сонячному. Тому, на думку вчених, такий спалах можливий і на Сонці.
Варто зазначити, що на сьогоднішній день найпотужніші спалахи на Сонці приводять до викиду в навколишній простір величезної кількості енергії, коли за 2-3 хвилини у відкритий космос викидається до трильйона мегатонн енергії в тротиловому еквіваленті.
Потужність суперспалаху в десятки тисяч разів сильніше за звичайний потужний спалах.
Свої висновки вчені зробили, проаналізувавши дані з космічного телескопа Kepler, які були підтверджені спектральним супертелескопом LAMOST.
ЧИТАЙТЕ: У чені розповіли, як відмова від м'яса врятує світ
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що NASA показала вибух гігантської зірки "супернова".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?