Учені повідомили, які жінки живуть довше
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені повідомили, які жінки живуть довше

Учені повідомили, які жінки живуть довше
Джерело:  Сьогодні

У жінок, які виглядають молодшими за свій вік, як правило, нижчий кров'яний тиск, що знижує ризик серцево-судинних захворювань. На думку вчених компанії Unilever, вони частіше виявляються серед довгожительок.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
"Ми вперше встановили зв'язок між низьким кров'яним тиском і моложавим зовнішнім виглядом", - відзначили представники компанії.
Разом з тим вчені помітили, що у моложавих красивих жінок, як правило, нижчий кров'яний тиск, що знижує ризик серцево-судинних захворювань, які часто закінчуються летальним результатом - інфарктами та інсультами.
В експерименті брали участь 514 дорослих, середній вік яких становив 63 роки.
Крім того, дослідження показало, що чоловіки з родин довгожителів виглядали приблизно на 1,4 роки молодше в порівнянні з ровесниками, чиї предки не відрізнялися тривалістю життя.
Відзначається, що у них було менше зморшок і в цілому вони справляли враження більш молодих. Також у жінок і у чоловіків з сімей довгожителів було менше складок шкіри на передпліччі, ніж у інших людей того ж віку.
Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені виявили ген сивини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?