Учені розповіли про вплив паління на наші бактерії в роті
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені розповіли про вплив паління на наші бактерії в роті

Учені розповіли про вплив паління на наші бактерії в роті

Американські вчені заявили, що паління згубно впливає на бактерії в нашій ротовій порожнині.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лента.Ru.
Вчені Нью-Йоркського університету провели ретельне генетичне тестування мікроорганізмів у курців і людей, які не палять.
ЧИТАЙТЕ: Учен і попередили про суперспалах на сонці, небезпечний для людей


За результатами дослідження вчені заявили, що склад мікроорганізмів у курців значно відрізняється від тих, хто кинув або ніколи не палив.


Паління спровокувало активне зростання 150 видів бактерій, в тому числі стрептококів, що сприяють руйнуванню зубів.


Також у курців знижені темпи зростання 70 видів бактерій, в тому числі протеобактерій (4,6 проти 11,7 відсотка у тих, хто не палить), які беруть участь у знешкодженні токсичних речовин.


Водночас учені потішили колишніх курців, пероральний мікробіом яких повертається до попереднього стану і стає таким же, як у тих, хто ніколи не торкався сигарети.


ДИВІТЬСЯ

:

Учен

і створили 3D-карту нейронів головного мозку: опубліковано фото


Відзначається, що вчені аналізували зразки слини 1204 чоловіків і жінок, здоров'я яких вже спостерігалося в рамках програми з дослідження ризику ракових захворювань.


Всі добровольці були старше 50 років, серед них - 112 курців, 571 колишній курець (з них 17 відсотків кинули шкідливу звичку протягом останніх 10 років), а також 521 особа, які ніколи не курили.


Вчені мають намір продовжити дослідження і з'ясувати, як зміна складу мікрофлори ротової порожнини може впливати на ризик розвитку раку шлунково-кишкового тракту.


ЧИТАЙТЕ

:

Учен

і розповіли, як відмова від м'яса врятує світ


Як раніше повідомляв ONLINE.UA,

учені назвали головну причину ожиріння

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?