Учені розповіли, як можна купити щастя за гроші
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Учені розповіли, як можна купити щастя за гроші

Учені розповіли, як можна купити щастя за гроші

Британські дослідники знайшли спосіб купити щастя за гроші. Для цього потрібно купувати речі, які психологічно відповідають особистості людини.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Лента.Ru.

ДИВІТЬСЯ: Учен і назвали 11 ознак "комфортної" смерті
Проаналізувавши більш 76 тисяч покупок і витрат, здійснених 625 людьми за півроку, вчені прив'язали їх до певних рис особистості.
За підсумками експерименту всі учасники заповнили тест з визначення рис особистості і задоволеності власним життям.
Зіставивши покупки з результатами тестів, вчені дійшли висновку, що зазвичай люди витрачають гроші відповідно до власних психологічних рис.
Наприклад, екстраверти витрачали на посиденьки в пабах в середньому на 52 фунта (на рік) більше, ніж інтроверти, а "сумлінні" (дисципліновані і організовані особистості) - на 124 фунти більше на здоров'я і догляд за собою (в порівнянні з володарями низького балу за шкалою сумлінності).
ДИВІТЬСЯ: Учен і розповіли, як відмова від м'яса врятує світ

Також з'ясувалося, що люди, які витрачали гроші відповідно до власних психологічних потреб, виявилися більш задоволеними життям.
Це підтвердив і другий експеримент: добровольцям подарували сертифікат, який вони могли перевести в готівку в барі або в книжковому магазині. Інтроверти, які витратили гроші на книги, виявилися щасливішими за тих, хто пішов у бар (з екстравертами - навпаки).
Вчені відзначають, що другий експеримент безпосередньо продемонстрував здатність грошей підвищувати рівень щастя.
Також вчені закликали уважніше і детально вивчити взаємозв'язок фінансових витрат і психологічного самопочуття.
ДИВІТЬСЯ: Назван о найкращі продукти для сліпучої усмішки
Як повідомляв ONLINE.UA, учені назвали продукти, які допоможуть позбутися зайвої ваги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?