Учені видали сенсаційну звістку про гробницю Христа
Категорія
Світ
Дата публікації

Учені видали сенсаційну звістку про гробницю Христа

Учені видали сенсаційну звістку про гробницю Христа
Джерело:  online.ua

Археологи, які оглядали гробницю Ісуса Христа в Єрусалимі, заявили, що гробниця є справжньою і недоторканою.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Independent.
За словами дослідника Фредеріка Хіберта, зміст гробниці ясно доводить, що це і є та сама гробниця, яку виявили в IV столітті, і яка є справжньою труною Ісуса Христа.
Вчені збирали інформацію про вміст гробниці за допомогою георадара і термографічних сканерів.
Після відкриття Гробу Господнього в Єрусалимі під білою мармуровою плитою археологи знайшли плиту з вапняку (імовірно, саме під нею було тіло Ісуса Христа), а потім ще одну, про яку не було ніяких відомостей.
Читайте також: Прогулка по місцю, де народився Ісус Христос
Друга плита виявилася також мармуровою, на ній був вирізаний хрест - імовірно, в епоху хрестоносців в XII столітті.
"Ми не знали, що вона там може бути. Плита була сірого, а не кремово-білого кольору, в середині був прекрасно вписаний хрест. Саме ця плита і може вважатися доказом автентичності гробниці", - заявив Хіберт.
За його словами, незважаючи на всі руйнування і реконструкції храму Воскресіння Христового, розташованого в Єрусалимі в Ізраїлі, Гробниця Ісуса Христа, дійсно, є тією усипальницею, яку в IV столітті знайшла Олена - мати римського імператора Костянтина.
Команда археологів зробила висновок, що гробниця залишилася недоторканою з часів первісної знахідки.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі опубліковано відео з кадрами того, як археологи знімають плиту з поховального Ложа Ісуса Христа в храмі Гробу Господнього в Єрусалимі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?