Учені заявили про новий ефективний спосіб схуднення
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Учені заявили про новий ефективний спосіб схуднення

Учені заявили про новий ефективний спосіб схуднення

Американські вчені з Університету Джона Хопкінса заявили про новий метод боротьби з ожирінням, який називається "баріатрична артеріальна емболізація".
Як повідомляє ONLINE.UA, про свій спосіб боротьби із зайвою вагою дослідники розповіли на щорічній конференції Товариства інтервенціональної радіології.
ЧИТАЙТЕ: Учені назвали головну причину ожиріння
Щоб зменшити апетит людини, що страждає на ожиріння, дослідники зменшують приплив крові до фундусу. Ця частина шлунка виробляє грелін - гормон, що збуджує в людини апетит.
За допомогою радіологічного зображення і катетерів для доступу до кровоносних судинах медики впорскують пацієнтові мікроскопічні намистинки, які зменшують приплив крові до фундусу, тим самим придушуються гормональні сигнали голоду. Зрештою це призводить до зниження апетиту і втрати ваги.
Баріатричну емболізацію пройшли сім добровольців з важким ожирінням з індексом маси тіла від 40 до 60 кілограмів на квадратний метр. Для порівняння: у здорової людини індекс дорівнює в середньому 21 кілограм на квадратний метр.
Лікування обійшлося без побічних ефектів. Пацієнти в перший місяць втратили майже шість відсотків ваги, а за півроку показник збільшився до 13 відсотків.
Вчені продовжать випробування методу, щоб визначити дієвість і тривалість лікування.

ЧИТАЙТЕ: У чені розповіли, як відмова від м'яса врятує світ
Як повідомляв ONLINE.UA, учені назвали продукти, які допоможуть позбутися зайвої ваги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?