Удар Трампа по Сирії: названі найбільш ймовірні цілі
Категорія
Світ
Дата публікації

Удар Трампа по Сирії: названі найбільш ймовірні цілі

Удар Трампа по Сирії: названі найбільш ймовірні цілі
Джерело:  online.ua

США можуть завдати ракетного удару по сирійським авіабазам Думайр, Мардж Рухайіл і Меззех, які розташовані навколо Дамаска. Ці бази армія Асада найчастіше використовувала для здійснення хімічної атаки на сирійські міста, зокрема на Східну Гуту.

Про це йдеться в доповіді експертів американського аналітичного центру Stratfor, передає ONLINE.UА.

Читайте також: Путін пішов на несподіваний крок після погроз Трампа по Сирії

Очікується, що атака США і членів коаліції буде більш масштабною, ніж удар по аеродрому "Шайрат", який був проведений рік тому. Експерти не виключають, що Вашингтон в цьому намірі підтримають всі члени коаліції.

Також у доповіді говориться, що нова атака може бути спрямована не тільки на стримування Дамаска, а й на "ослаблення здатності сирійського уряду здійснювати напади із застосуванням хімічної зброї".

Слід зазначити, що на даний момент влада США поки не прийняла остаточного рішення з відповіді на хіматаку в сирійській Думі. Раніше Трамп погрожував, що на територію Сирії незабаром прилетять "розумні" американські ракети. Пізніше в Білому домі заявили, що силовий сценарій не єдиний варіант реагування Вашингтона на хімічну атаку.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше стало відомо, що в сирійській Думі в результаті хіматаки постраждали більше 500 людей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?