Ударами армії РФ по півдню України пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна
Категорія
Україна
Дата публікації

Ударами армії РФ по півдню України пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна

Ударами армії РФ по півдню України пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна
Джерело:  online.ua

Удари дронами і ракетами армії РФ по півдню України пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна. Збіжжя призначалося для країн Африки, Китаю, Ізраїлю.

Джерело: Олександр Кубраков

Через російські обстріли пошкоджено 40 тисяч тонн українського зерна

Удари армії РФ по складах та елеваторах із зерном на півдні України пошкодили майже 40 тисяч тонн зерна. Українське збіжжя очікували країни Африки, Китай, Ізраїль.

Про це повідомив глава Мінінфраструктури Олександр Кубраков.

Так, вночі 2 серпня масована атака дронів зруйнувала інфраструктуру портів Дунайського кластеру.

Це самі ті порти, які сьогодні стали основою глобальної продовольчої безпеки, — зазначив Кубраков.

Порт Ізмаїл зазнав значних пошкоджень

Найбільших руйнувань зазнав порт Ізмаїл. Пошкоджено морський вокзал та інфраструктуру Українського Дунайського пароплавства, ключового українського вантажоперевізника на Дунаї.

За словами міністра, українське зерно незамінне для світу. Тому будь-яке порушення логістичних ланцюгів викликає дефіцит та стрибок цін, який впливає на кожну людину у світі.

За цими фотографіями — життя сотень мільйонів людей. В Україні, в Європі, в Африці. Дорослих і маленьких, бідних і багатих, тих хто на боці цивілізації і тих, хто, на жаль, досі підтримує росіян, — пише Кубраков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?