Удари по військових базах армії РФ в Криму є частиною контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Удари по військових базах армії РФ в Криму є частиною контрнаступу ЗСУ

Удари по військових базах армії РФ в Криму є частиною контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

Аналітики з американського Інституту вивчення війни зазначають, що потужні удари українських військових по складах і базах постачання армії РФ в окупованому Криму, йомовірно, частина контрнаступу ЗСУ з метою звільнити правий берег Дніпра.

Джерело: ISW

ЗСУ потужними ударами по базах окупантів в Криму розпочали контрнаступ на півдні України

Аналітики ISW зазначають, що військові поставки з Криму підтримують кремлівську окупаційну армію на Херсонщині та в інших окупованих частинах України.

Націленість України на російські наземні шляхи сполучення, тилові та допоміжні засоби в Криму узгоджується з українськими контрнаступальними діями, які також націлені на мости через річку Дніпро та російські елементи тилового забезпечення в окупованій частині Херсонської області.

Фото з відкритих джерел

На думку аналітиків, у кінцевому результаті армія РФ втратить можливість підтримувати механізовані сили на правому березі Дніпра та також не зможе захистити за допомогою авіації та артилерії власні військові підрозділи на лівому березі.

Ситуація на фронті

Російські війська провели наземні атаки на Сході, але не змогли просунутися на північний захід від Слов'янська і на схід від Сіверська.

Російські сили починають наступальні операції навколо Бахмута, на південний захід від Авдіївки і на південний захід від Донецька.

Російські війська вели безуспішні наступальні операції на півночі і північному заході Херсонської області.

У Міноборони Росії заявили, що українські сили в Нікополі готуються до провокацій на Запорізькій АЕС, таким чином створюючи інформаційні умови для подальших обстрілів Нікополя.

Повідомляється, що чеченські підрозділи передислокуються в Херсонську область для затримання російських військових-дезертирів.

Російські сили насилу набирають солдатів навіть на безпечні і престижні посади в армію РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?