Удари Росії по Києву та звільнення з полону 108 жінок — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Удари Росії по Києву та звільнення з полону 108 жінок — головне зі звернення Зеленського

Удари Росії по Києву та звільнення з полону 108 жінок — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

17 жовтня глава держави Володимир Зеленський розповів деталі нової атаки РФ на Київ та масштабного обміну полоненими.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

Атака Києва іранськими дронами-камікадзе

Володимир Зеленський звертає увагу на те, що протягом усього дня триває розбір завалів у тих місцях, куди російським терористам все ж вдалося сьогодні влучити.

У Києві вони вбили молоду родину, поціливши у житловий будинок іранським «Шахідом». Хлопець і вагітна дівчина на шостому місяці... Володимир Путін може записати собі чергове «досягнення» – убив іще одну вагітну жінку. Загалом чотири людини вбито тільки цим «Шахідом». Були й інші влучання. Понад 25 населених пунктів нашої країни опинилися під ударами цієї ночі та вранці. Вічна памʼять усім жертвам російського терору! - зазначає президент.

Володимир Зеленський вкотре попросив світ допомогти Україні захиститися до ворожих атак. Він також наголосив, що ЗСУ вдається збивати частину ракет і дронів. Лише за 12 годин з 9-ї вечора неділі вдалося знищити 37 іранських «Шахідів» і кілька крилатих ракет.

Новий обмін полоненими

Окрім того, наголошується, що відбувся черговий етап звільнення наших людей із російського полону – вдалося повернути 108 українок.

Офіцерів, сержантів, рядових. Армія, ВМС, тероборона, Нацгвардія, прикордонниці. 96 – військовослужбовиці, із них 37 – евакуйовані з «Азовсталі». 12 – цивільні. Є серед звільнених сьогодні й ті, кого захопили в полон ще задовго до повномасштабної війни. Ми ні про кого з наших не забуваємо – усіх маємо повернути. І повернемо. Наша команда, що займається обмінами, продовжує цю роботу: Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Лубінець та інші. Я дякую всім причетним за цей успіх, а також дякую й усім тим, хто поповнює наш обмінний фонд, хто забезпечує взяття ворогів у полон, - підкреслив глава держави.

Проблеми з електроенергією

За словами Володимира Зеленського, сьогоднішній російський обстріл ракетами й дронами теж призвів до нових перебоїв з електрикою, але це виправляється.

Відновлювальні роботи тривають. Така форма терору не дасть Росії нічого навіть зараз, коли ми ще не маємо достатньої кількості систем ППО і ПРО. Але для цього наша єдність має бути й надалі максимальною. Зважайте, будь ласка, на прохання енергетиків і свідомо споживайте електрику в години пікового навантаження на енергосистему. Це дасть змогу всій країні пройти цей період стабільніше, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?