УЄФА готує турнір на базі Ліги чемпіонів з новими особливостями
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА готує турнір на базі Ліги чемпіонів з новими особливостями

УЄФА готує турнір на базі Ліги чемпіонів з новими особливостями
Джерело:  online.ua

Представники УЄФА запланували запустити новий футбольний проєкт, який базуватиметься на Лізі чемпіонів. Відповідна інформація з’явилася в медіа після обговорення топових клубів Європи створення Суперліги. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AS.

Згідно з даними журналістських джерел, на підґрунті найпрестижнішого клубного турніру регіону буде створено нову кампанію. На неї зможуть впливати безпосередні учасники.

Асоціація наразі проводить переговори з приводну нового чемпіонату. Проєкт, за попередньою оцінкою, може тривати упродовж 9 років.

Оновлений турнір може стартувати на стадіонах вже 2024 року. Водночас відомо, якщо сторони узгодять деталі оперативніше, запуск втілять раніше — у 2022 чи 2023 роках.

Наразі президент УЄФА Александер Чеферін контактує з приводу нового турніру з представниками кількох клубів європейської асоціації: іспанським “Реалом”, італійським “Ювентусом”, англійським “Манчестером Юнайтед”, французьким “ПСЖ” і турецьким “Фенербахче”.

Керівництво УЄФА готово надати учасникам турніру важелі впливу на певні процеси. Оновлені змагання також відзначатимуться новою системою розподілу доходів, яка задовільнить найпотужніші команди.

Попередні дані вказують на намір скорочення учасників у національних чемпіонах до 16 чи 18, матчі проводитимуться у 4 чи 5 раундів відповідно.

“Як неодноразово заявляв УЄФА, на цей момент проводяться широкі консультації з усіма зацікавленими сторонами, і ніякого рішення по цій темі прийнято не було. На цьому етапі у нас немає додаткової інформації та коментарів, які ми могли б надати”, - відповіла асоціація іноземним медіа на відповідний запит.

Тим часом кілька клубів Європи дійшли згоди в ідеї створення Суперліги. УЄФА дорікнула цим президенту “Реала” Флорентіно Пересу. Утім, цей проєкт жодним чином не був представлений.

ФІФА також критично поставилася до чуток про ймовірне створення Суперліги для топових клубів континенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, керівництво УЄФА не передбачає змінювати кількість міст і стадіонів, які повинні приймати матчі Євро-2020. Попри тривалу пандемію коронавірусу COVID-19 ігри європейського турніру відбудуться у кожному з запланованих 12 міст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?