УЄФА підготувала кардинальну зміну формату Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА підготувала кардинальну зміну формату Ліги чемпіонів

УЄФА підготувала кардинальну зміну формату Ліги чемпіонів
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА вирішило кардинальним чином змінити формат проведення найпрестижнішого клубного турніру Європи з футболу. Лігу чемпіонів можуть перш за все позбавити групового етапу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky Sports.

За даними телеканалу, ініціатива отримала підтримку Андреа Ан’єллі, президента “Ювентуса” та голови Асоціації європейських клубів. Новий формат може уперше застосуватися вже від початку сезону 2024 року.

Згідно з поясненням, турнір реформують за так званою швейцарською моделлю. Саме вона передбачає скасування звичної системи групового етапу — змагання 4 клубів за право виходу в плей-офф.

Замість цього УЄФА пропонує ввести фактично єдину групу для всіх команд. У кожному наступному турі боротимуться суперники, що мають схожу кількість балів.

Реформа також передбачає збільшення загальної кількості команд до 36 замість наявних 32. Зміни торкнуться Ліги Європи, де кількість учасників зменшиться до 32 з 48.

Кожен з клубів гратиме 10 матчів — половину вдома та половину в гостях у противників. Жеребкуванням визначатимуть порядок проведення першого туру чемпіонату.

Що цікаво, УЄФА все ж таки не планує повністю позбавлятися стадії плей-офф. Після змін у форматі до ⅛ фіналу виходитимуть найкраща вісімка клубів. Ті ж, хто обійматиме місця з 9 до 24, гратимуть поміж собою цей плей-офф. З них 8 отримають право виходу до ⅛.

Як повідомляв ONLINE.UA, у керівництві УЄФА не передбачають змінювати кількість міст і стадіонів, які повинні приймати матчі Євро-2020. Попри тривалу пандемію коронавірусу COVID-19 ігри європейського турніру відбудуться у кожному з запланованих 12 міст.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?