Угорщина блокує виділення нової військової допомоги ЄС Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина блокує виділення нової військової допомоги ЄС Україні

Угорщина блокує виділення нової військової допомоги ЄС Україні
Джерело:  online.ua

Влада Угорщини заблокувала виділення восьмого траншу коштів на закупівлю озброєння для України з Європейського фонду миру.

Джерело:  ANSA

Угорщина блокує військову допомогу ЄС Україні 

За інформацією видання, мова йде про виділення 500 млн євро, що мало відбутись наступного понеділка, 22 травня.

Влада Угорщини вимагає від Брюсселя "гарантій" того, що Європейський фонд миру збереже свій "глобальний" горизонт у майбутньому і не буде використовуватися виключно для озброєння України.

ЄФМ відшкодовує державам-членам - зазвичай у розмірі 50%, але фіксованого стандарту не існує, - які надали Україні військове спорядження.

Зеленський пообіцяв більше допомоги Україні від західних партнерів 

Глава держави за результатами візиту до низки країн ЄС зазначив, що партнери нададуть Україні ще більше військової та політичної підтримки і необхідні гарантії безпеки.

Три довгі дні - і наші воїни, наша держава стають сильнішими. Я впевнений - набагато сильнішими. Повертаємося додому з новими оборонними пакетами: більше нової, потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей. Більше політичної підтримки, - зазначив глава держави.

Президент нагадав, що за результатами поїздок до Італії, Німеччини, Франції та Великої Британії він провів зустріч із лідерами цих країн, а також Папою Римським Франциском.

Також він спостерігав за підготовкою українських захисників та оглянув військову техніку, яку вже використовують або використовуватимуть ЗСУ.

На всіх зустрічах обговорювали нашу формулу миру, і тепер є більше готовності партнерів дотримуватися української формули. Є більше підтримки для нашого вступу в ЄС, більше розуміння, що вступ України в НАТО буде, він неминучий, - зазначив Зеленський.

Він подякував Італії за допомогу у захисті українського неба та життів людей, Німеччину - за найбільший оборонний пакет з системами ППО IRIS-T, Францію - за нові можливості для наших військових протистояти російському терору та додаткову техніку, а Британію - за домовленості про навчання українських пілотів та далекобійні ракети.

Президент зазначив, що зараз створюється коаліція для навчання українських пілотів, і він розраховує на підтримку Франції та інших партнерів.

Отже, головні результати за ці дні - нова зброя для України, повага до українців, нашу перемогу вдалося зробити ближчою, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?