Угорщина поставила гучний ультиматум Україні - чого вимагає
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина поставила гучний ультиматум Україні - чого вимагає

Угорщина поставила гучний ультиматум Україні - чого вимагає
Джерело:  online.ua

Угорська сторона виступила з новою вимогою до України. Офіційний Будапешт готовий розблокувати шлях Києва до євроатлантичної інтеграції, але за однієї умови. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ голови МЗС Угорщини Петера Сіярто на пресконференції.

За словами дипломата, українському уряду необхідно вирішити проблеми, пов'язані з освітою та правами угорської меншини. Він сподівається, що це відбудеться вже найближчим часом.

"Засідання Україна-НАТО буде розблоковано, як тільки будуть вирішені питання, пов'язані з утворенням і правами угорської меншини. Як тільки це буде забезпечено, ми зробимо все, щоб засідання на рівні міністрів могли проходити", - пояснив Сіярто.

Нагадаємо, у четвер, 25 червня, міністр закордонних справ Угорщини прибув до Києва. Він провів переговори з українським колегою Дмитром Кулебою.

Відомо, що вони домовилися до проведення засідання комісій зі справ національної меншини й освіти.

"Сьогодні ми домовилися, що комісія зустрінеться на рівні співголів найближчим часом, і я гарантував, дав своє слово Петеру, що ми цю зустріч проведемо, і наші співголови проведуть дуже ретельний огляд ситуації із захистом прав осіб, які належать до національних меншин, і підготують можливі рішення для нашого руху вперед та усунення непорозумінь", - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, угорська сторона протягом останніх місяців та навіть років продовжує тиснути на Київ з вищезгаданого приводу. У Будапешті нібито обурені ухваленими законами про мову й освіту українською.

Як повідомляв ONLINE.UA, генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив українській владі важливу новину — за його словами, попри те, що Альянс надав Україні статус партнера розширених можливостей, Угорщина не зняла свою блокаду зустрічей комісії Україна-НАТО. Він звернув увагу на те, що рішення про приєднання нашої країни до Програми розширених можливостей в Альянсі ухвалювалося консенсусом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?