Угорщина пояснила, чому зняла вето із заяви комісії Україна-НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина пояснила, чому зняла вето із заяви комісії Україна-НАТО

Угорщина пояснила, чому зняла вето із заяви комісії Україна-НАТО

Очільник МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив про скасування вето Будапешта на заяву комісію України-НАТО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За його словами, угорська сторона запропонувала певні пропозиції до документа. В останній момент їх врахували та прийняли.

Нагадаємо, делегація Північноатлантичного альянсу перебуває наразі в Україні. Офіційний Будапешт скористався правом блокування спільної заяви послів через нібито утиски угорської меншини, яка живе на українському Закарпатті.

Згідно з узгодженим документом, наразі існують два пункти, які прямо чи непрямо торкаються закарпатських угорців. Зокрема, союзники закликали Київ до виконання низки рекомендацій Венеціанської комісії. Вони стосуються Закону про освіту.

Як повідомляв ONLINE.UA, угорські дипломати звернулися з вимогою до НАТО врахувати їхні пропозиції стосовно спільної заяви про Україну. Вони отримали відмову, тож Будапешт наклав вето на цю декларацію.

На думку міністра Сіярто, країна не може не враховувати нібито "позбавлення прав" 150 тисяч угорців. Відзначається, що вони - представники держави НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?