Угорщина цинічно звинуватила Зеленського у намірі підірвати трубопровід "Дружба"
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина цинічно звинуватила Зеленського у намірі підірвати трубопровід "Дружба"

Угорщина цинічно звинуватила Зеленського у намірі підірвати трубопровід "Дружба"
Джерело:  online.ua

Скандальний проросійський дипломат та очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто публічно збрехав, що Україна загрожує суверенітету його країни через нібито наміри Володимира Зеленського підірвати трубопровід "Дружба", яким в Угорщину постачають російську нафту.

Джерело:  Index

Угорська влада знову накинулася зі звинуваченнями на Україну

Головний угорський дипломат цинічно та безпідставно почав скаржитися на те, що Україна стає "все більш ворожою до Угорщини", оскільки, мовляв, з 1 вересня "угорські школи на Закарпатті не зможуть працювати", а угорський банк OTP Україна внесла в перелік міжнародних спонсорів тероризму.

Ба більше, Петер Сійярто згадав про скандальний матеріал американського видання The Washington Post, в якому йшлося про те, що президент Україн Володимир Зеленський нібито пропонував підірвати нафтопровід "Дружба", який постачає російську нафту до Угорщини.

Увагу до неї привернула стаття в провладному угорському виданні Origo, яка вийшла вранці в середу.

Там стверджується, що підрив "Дружби" нібито підтримала очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Така загроза суперечить суверенітету Угорщини, оскільки безпека енергопостачання – це питання суверенітету. Якщо хтось закликає до унеможливлення енергопостачання Угорщини, він фактично атакує суверенітет Угорщини, – цинічно зазначив проросійський дипломат.

В Угорщині вигадали причини блокування Будапештом нового траншу ЄС для України

Також глава МЗС Угорщини Петер Сійярто офіційно підтвердив, що влада його країни має намір заблокувати черговий транш Євросоюзу у розмірі 500 мільйонів євро допомоги Україні, а також збирається підтримувати подальші санкції проти Росії.

Серед причин такого рішення угорський дипломат згадав про те, що Україна додала OTP Bank до списку міжнародних спонсорів війни.

Окрім того, він збрехав, що українська влада обмежує освітні права етнічних угорців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?