Угорщина відмовляється фінансувати закупівлю ЄС боєприпасів для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина відмовляється фінансувати закупівлю ЄС боєприпасів для України

Угорщина відмовляється фінансувати закупівлю ЄС боєприпасів для України
Джерело:  online.ua

Угорщина відмовилася брати участь у спільному фінансуванні Євросоюзом закупівлі боєприпасів для передачі їх Україні.

Джерело: міністр закордонних справ та зовнішньоекономічних зв'язків Угорщини Петер Сійярто

Угорщина відмовляється фінансувати закупівлю ЄС боєприпасів для України

Петер Сійярто пояснив, що на порядку денному Євросоюзу є кілька пропозицій щодо збільшення поставок озброєнь в Україну. Загалом на столі знаходяться дві пропозиції, які б дозволили перевозити велику кількість боєприпасів. Серед них у першому реченні йдеться, що якщо країна-учасник постачає боєприпаси в Україну із власних запасів, то це фінансуватиметься із загального бюджету у розмірі одного мільярда євро.

Угорщина досі не хоче постачати зброю. При цьому ми не заважаємо іншим робити те, чого вони хочуть. Внесок Угорщини у розмірі одного відсотка – це приблизно 10 мільйонів євро – буде використано для інших заходів, – сказав міністр.

Він пояснив, що ці гроші витратить для таких цілей як стабільність Західних Балкан та скорочення міграції до Євросоюзу. Згідно з другою пропозицією, держави-члени Спілки намагатимуться передати Україні більше нових спільно закуплених боєприпасів. У зв'язку з цим буде також створено нову фінансову базу у розмірі одного мільярда євро.

Угорщина також не братиме участі у цьому. Ми не купуємо боєприпаси для відправки в Україну. Тому внесок Угорщини до цього фонду також може бути використаний для спільної мети, - додав Сійярто.

Позиція Угорщини щодо війни в Україні

Очільник МЗС країни Петер Сіярто нещодавно почав стверджувати, що головна мета міжнародної спільноти – врятувати якомога більше людських життів в Україні.

Дипломат цинічно заявив, що Угорщина вимагає негайного припинення вогню та мирних переговорів офіційного Києва з країною-агресоркою.

Ба більше, Сіярто додав, що члени ЄС нібито повинні зайняти позицію, схожу на позицію його країни, оскільки, мовляв, "риторика війни зараз набагато голосніша та сильніша, ніж риторика миру".

Нагадаємо, що Угорщина відмовилася вводити санкції проти РФ та блокувала чимало важливих рішень всередині Євросоюз, які мали на меті зупинити агресію Росії в Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?