Угорщина відреагувала на вимоги Зеленського щодо зброї і санкцій проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина відреагувала на вимоги Зеленського щодо зброї і санкцій проти РФ

Угорщина відреагувала на вимоги Зеленського щодо зброї і санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

25 березня очільник МЗС Угорщини Петер Сійярто відповів на вимоги та заклики українського Володимира Зеленського. Дипломат почав стверджувати, що його країна не планує змінювати свого рішення щодо постачання зброї Україні і щодо санкцій проти російських енергоносіїв.

Джерело: Фейсбук-сторінка Петера Сійярто

Угорщина відкинула заклики Зеленського

Сійярто звернув увагу на те, що під час саміту Євросоюзу український президент повторив дві відомі вимоги Києва: дозволити поставки зброї через Угорщину, а також зупинити закупівлю природного газу та нафти в Росії.

Дипломат наголосив, що розуміє, що для Володимира Зеленського найважливішим є український народ, однак додав, що для керівництва Угорщини головне – це безпека угорського народу.

Ми зробимо все, що в наших силах, щоб Угорщина не булла втягнута у війну, тому ми не дозволимо поставки зброї через нашу територію. Ці вантажі були б військовою ціллю, яка підлягає знищенню, і ми не хочемо ризикувати життям і безпекою угорського народу, - зазначив глава МЗС Угорщини.

Окрім того, він додав, що його команда не дозволить, щоб угорський народ платив високу ціну за війну в Україні.

Припинення поставок природного газу та нафти з Росії унеможливить постачання до Угорщини енергоносіїв, і водночас призведе до різкого зростання витрат. Тому ми і надалі не підтримуємо розширення санкцій на енергопостачання, - заявив Петер Сійярто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?