Угорщина вимагає зняти санкції з трьох російських олігархів
Категорія
Політика
Дата публікації

Угорщина вимагає зняти санкції з трьох російських олігархів

Угорщина вимагає зняти санкції з трьох російських олігархів
Джерело:  online.ua

Угорщина погрожує заблокувати продовження деяких санкцій Європейського Союзу проти Росії, якщо трьох російських олігархів не буде вилучено зі списку санкцій.

Джерело: Радіо Свобода

Угорщина хоче зняття санкцій з російських олігархів

За словами кількох дипломатичних джерел, обізнаних у цьому питанні, які не мають права говорити офіційно, троє олігархів, яких Будапешт хоче виключити зі списку осіб, яким заборонено видавати візи та заморожено активи, це Алішер Усманов, Петро Авен і Віктор Рашніков, - пише видання.

Європейський Союз планує продовжити дію санкцій ще на шість місяців для осіб, які перебувають під санкціями. Посли ЄС збираються обговорити це питання 7 вересня.

Список, який може бути оновлений лише одностайним голосуванням, наразі складається з 1217 фізичних та 108 юридичних осіб. Його розширювали протягом року.

І Усманов, і Авен потрапили до списку наприкінці лютого.

Офіційний журнал ЄС називає Усманова "прокремлівським олігархом з особливо тісними зв'язками з президентом Росії Володимиром Путіним". Його називають одним із "улюблених олігархів Путіна".

Санкції вже призвели до арешту яхти вартістю 600 млндоларів — найбільшої у світі — пов’язаної з Усмановим, який безуспішно оскаржив заходи в Європейському суді.

ЄС каже, що Авен "є одним із приблизно 50 багатих російських бізнесменів, які регулярно зустрічаються з Володимиром Путіним у Кремлі. Він не діє незалежно від вимог президента".

Тим часом Рашникова було додано до списку в березні, і Брюссель описав його як "провідного російського олігарха, який є власником і головою ради директорів компанії Магнітогорського металургійного комбінату (ММК). ММК є одним із найбільших у Росії платників податків".

Крім усунення трьох олігархів, Будапешт також просить звільнити гуманітарні організації від ведення бізнесу з деякими російськими банками, які зараз перебувають під санкціями.

У Брюсселі є припущення, що Угорщина шантажує ЄС через затримку коштів для країни через побоювання щодо порушення верховенства права в країні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?