Угорщина заборонила імпорт агропродукції з України слідом за Польщею
Категорія
Економіка
Дата публікації

Угорщина заборонила імпорт агропродукції з України слідом за Польщею

Угорщина заборонила імпорт агропродукції з України слідом за Польщею
Джерело:  online.ua

Угорщина тимчасово заборонила імпорт з України сільськогосподарської продукції до 30 червня.

Джерело: 24.hu

 Угорщина заборонила імпорт низки товарів з України

Про заборону імпорту в Угорщину продукції з України заявив угорський міністр сільського господарства Іштван Надь.

Уряд прагне представляти інтереси угорського фермерського співтовариства, тому, за відсутності суттєвих заходів ЄС, подібно до Польщі, він тимчасово забороняє імпорт зерна та насіння олійних культур, що походять з або надходять з України, а також деяких інших сільськогосподарської продукції, - сказав він.

Глава міністерства пояснив, що продовження нинішніх ринкових процесів завдасть настільки серйозної шкоди сільському господарству Угорщини, що необхідно вжити надзвичайних заходів, щоб їх зупинити.

У міністерстві пояснили, що Україна, маючи можливості безмитної та вільної торгівлі, почала експортувати на європейський ринок зерно та олійні культури, велику кількість птиці, яєць і меду, які виготовляються не за стандартами ЄС, - а отже є дешевими.

Це унеможливлює продажі товарів угорських та центральноєвропейських фермерів.

Надь підкреслив, що обмеження імпорту до Угорщини є тимчасовим і триватиме до 30 червня 2023 року.

Це може бути достатнім для вжиття суттєвих і тривалих заходів ЄС, перегляду повного безмитного характеру українських товарів.

Польща заборонила імпорт українського зерна

9 квітня Польща повідомила, що зупинила імпорт зерна з України щонайменше до липня.

15 квітня стало відомо, що ввезення зерна та інших видів продовольства з України заборонили до 30 червня.

За словами голови партії "Право і справедливість" Ярослава Качинського, Польща готова вирішити питання поставок зерна з України через міждержавну угоду.

Це рішення, за його словами, прийняли з урахуванням "асиметрії між польським і українським сільським господарством, що випливає як з якості землі, також через набагато нижчу ціну робочої сили в Україні і, нарешті, через те, що там в основному великі площі, а діяльність здійснюється міжнародними компаніями з великою інфраструктурою".

Заборона поширюється на зерно, цукор, сухі корми, насіння, хміль, льон і коноплі, фрукти і овочі, перероблені плодоовочеві продукти, вино, яловичину і телятину, молоко й молочні продукти, свинину, баранину й козлятину, яйця, м'ясо птиці, етиловий спирт сільськогосподарського походження, продукти бджільництва та інші продукти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?