Угорщина звинуватила Україну у втручанні у вибори
Категорія
Світ
Дата публікації

Угорщина звинуватила Україну у втручанні у вибори

Угорщина звинуватила Україну у втручанні у вибори
Джерело:  online.ua

30 березня очільник Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто звинуватив Кабінет міністрів України у спробі вплинути на парламентські вибори, які пройдуть цієї неділі. Він стверджує, що про це йшлося у телефонній розмові посла України з главою українського МЗС Дмитром Кулебою.

Джерело: Фейсбук-сторінка Петера Сійярто

Угорщина накинулася із новими звинуваченнями на Україну

Як стверджує угорський дипломат, український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба кілька днів тому зателефонував послу України в Будапешті, "щоб проконсультуватись про можливості впливу на результати угорських виборів".

Сам Петер Сійярто поки не пояснив, звідки у нього дані про зміст телефонної розмови між українським міністром та головою посольства України в Будапешті.

На тлі таких гучних звинувачень не можна не згадати про те, що у 2021 році в Угорщині спалахнув скандал щодо шпигунської програми Pegasus проти опозиційних політиків і журналістів, і в уряді Орбана відкрито визнали її використання.

Інформація в пресі відповідає дійсності. З цим угорські ліві негарно провалились. Провалились з тим, що є такі переговори. Постійні переговори між угорськими лівими і українським урядом, - заявив Петер Сійярто.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?